Topbar oz9rh.dk

Velkommen til hjemmesiden http://www.OZ9RH.DK/

Menu oz9rh.dk
 
  FORSIDE
  INFORMATION
  KONTAKT
  ADOBE FOTOGRAFI
  ANYTONE RADIO
  ARKEN OPTICS
  BILLEDER
  CHROMECAST
  FILM
  FOTOGRAFI
  FOTOPROGRAMMER
  HARDWARE
  HUMOR
  HUNDESKOVEN
  HUSK RING 1812
  ICOM IC-7000
  ICOM IC-7400
  JAGTRADIOER
  KENDO I HERNING
  KØB & SALG
  LINKS
  LYSTFISKERI & LINKS
  Fiskegrej Aliexpress
  MINE TYT & BAOFENG RADIOER
  NANOVNA TESTER
  NASSERVER 918+
  NATUR & JAGT
  RADIOLINKS
  REOLINK
  SAMSUNG GALAXY
S21 ULTRA 512GB
  SHOTOKAN KARATE
  SIDSTE NYT
  SOFTWARE
  TEAMVIWER SUPPORT
  VÅBEN & JAGTVÅBEN
  ADMIN.
SB
 
Google

25-06-2024
online !

SHOTOKAN KARATE BLEV EN STOR DEL AF MIT UNGDUMSLIV.

 
Hjemmesider er stadig under udførelse og vil løbende blive opdateret.
 

Japan Karate Association (JKA) blev grundlagt i 1948 og blev yderst værdsat for sine sociale aktiviteter og modtaget godkendelse fra det japanske uddannelsesministerium som en "General Incorporated Association" i 1957. Fra da til nu har vi lagt vægt på at arve og udvikle denne uerstattelige kampsportskultur født i Japan. Derfor blev vi den 21. marts 2012 godkendt af premierministeren som "Public Interest Incorporated Association".

Japan Karate Association sigter mod at fremme forbedring af sine færdigheder og selvdisciplin ved forskning og instruktion af Karatedo, og dermed bidrage til at forbedre folks trivsel og dyrke en sund kampsportånd. Desuden har den til formål at bidrage til verdensfred ved at sprede den japanske kampsports ånd, som respekterer høflighed til lande over hele verden.
 

Instruktion

JKA har konsekvent instrueret og forfremmet Karatedo siden etableringen i 1948. Fra begyndelsen har vi uddannet specialiserede instruktører, som har gennemført vores egne læseplaner, og etableret et solidt fundament på Karatedo's instruktion og teknik.

Den undervisningsfilosofi Martial Arts, der forsøger at udvikle deres egen personlighed gennem daglig hård træning, får høj vurdering og tillid. Denne kampsport har allerede opnået høje præstationer i ungdomsuddannelse, der vedtages som en almindelig skolefag.

Japan Karate Association har det bedste teknik system og instruktionssystem. Der er omkring 30 specialiserede instruktører, der har ansvaret for at instruere japanske såvel som udenlandske praktikere fra hele verden. Desuden sender JKA HQ dem over hele verden som svar på anmodninger.
 

Organisationsstruktur


Den Japan Karate Association er det eneste uafhængige Karate Entity lovligt og officielt anerkendt af den japanske regering som en sammenslutning af medlemmer ( 
Shadan Hojin ) til fremme af Karate Der er kun én andre autoriserede enhed, der falder ind under paraplyen af JKA :. Den JKA World Federation (JKA / WF) . Ingen andre organisationen deles denne status. Ligeledes JKA er ikke afhængig af eller underordnet nogen anden gruppe, organisation eller enhed. der er imidlertid tilfælde, hvor JKA samarbejder ved egen kraft med andre organisationer i samme holdning.
For det meste, JKA er centralt organiseret og koordineret gennem Tokyo JKA HQ, selv om der er både nationale og regionale hovedkvarter i de fleste områder rundt omkring i verden.

SE VENLIGST MERE INFORMATION KLIK HER
 

 
Sensei Gichin Funakoshi
 
 

FUNAKOSHI Gichin blev født i Okinawa i 1868 og begyndte at udøve Karate omkring 1879 med to Okinawas øverste mestere i Shorei-ryu og Shorin-ryu. I 1922 inviteret til at demonstrere Karate til kejseren i Japan og den japanske offentlighed, hans demonstration var en succes, at han besluttede at forblive i Japan for at undervise og fremme sin kunst. Gichin Funakoshi døde i 1957 i en alder af 88. Bortset fra at skabe Shotokan Karate og introducere den til Japan og verden, skrev denne beskedne og blide mand også bøger, blandt dem "Karate-Do: My Way of Life" og "The Tyve Guiding Principles of Karate ". FUNAKOSHI Sensei betragtes bredt som grundlæggeren af ​​moderne karate.

https://www.jka.or.jp/en/about-jka/profiles/supreme-master-funakoshi-gichin/

 
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi Gichin Funakoshi
https://en.wikipedia.org/wiki/Gichin_Funakoshi
 
 

JKA-karate

Karate er først og fremmest træningen i at opnå balancen mellem krop og sind igennem hård træning. Karate er et effektivt selvforsvarssystem og krigskunst udviklet i Østen. Kroppen optrænes gennem systematisk og disciplineret træning og omdannes til forsvars- og angrebsteknikker. En karateudøver udvikler kroppens muskelstyrke, smidighed, fleksibilitet, balance, koordination, timing og åndedræt. Mentalt udvikler man styrke i kraft af et åbent sind med stor koncentration. Man opnår en indre ro og harmoni. Karate har dybe rødder i Bushido. (læs om Bushido her)
Karatens traditioner og filosofi handler om at have et fredeligt, respektfuldt og ydmygt sind. Det er ikke tilladt at skade sin modstander under træning. Alle teknikker skal udføres forsvarligt. Uden for dojoen gælder de samme regler som i det øvrige samfund i forhold til lovlig nødværge.
                                                                                                              KARATE-DO
Funakoshi sensei, grundlæggeren af Shotokan Karate, påpegede gang på gang at karatetræningens første og fornemste mål er at kultivere et godt sind; en ydmyghedens ånd. Det er kun muligt at blive en sand elev af Karate-Do, hvis man søger både den mentale og fysiske side.

Essensen i karate er ”Kime”. Kime betyder et eksplosivt angreb på målet med den rigtige teknik og med maksimal kraft på den kortest mulige tid. For længe siden brugte man udtrykket ”Ikken Hissatsu”, der betyder at ”dræbe med ét eneste slag”. At tro at det betyder, at formålet er at dræbe, er både forkert og farligt. Man bør huske, at de gamle dages Karate-Ka`er trænede deres Kime hver eneste dag med indædt alvor ved at træne på deres Makiwara.

Karate-Do er Karatens rigtige brug, udført med den rette forståelse.
Den, der oprigtigt træner i denne Do og virkelig forstår Karate-Do, bliver aldrig nemt trukket ind i en kamp.

"At vinde hundrede sejre i hundrede slag er ikke den største færdighed.
At besejre fjenden uden at kæmpe, er den største færdighed".
 
Billedt venligst udlånt fra Karatehistorie.dk og Facebook og tak!
 
 
 
 
 
 

Memories of the past.

The legendary Masahiko Tanaka Sensei, who was my mentor for 18 years, lived in Copenhagen, Denmark during the years 1975 to 1978. In each of those years, I travelled to Copenhagen, some years twice a year to train in his Denmark Instructors Class.In this photo from L-R we have the massive Sven-Ole Thorsen, who became the famous action movie star and close friend of Arnold Schwarzenegger, me, Masahiko Tanaka Sensei who incidentally won the two IAKF (JKA) World Championships in that same period (1975 and 1977), Jorgen Bura Larsen who became JKA Chief Instructor of Europe, Jacky, whose surname I never knew, but a tough as nails karateka and Pall Gudjonsson, an excellent technical karateka and fighter. These aforementioned karateka were the core of Tanaka Sensei's instructor's class.
This class was based on the fearsome JKA Japan Instructors Class of the 70s, not surprisingly with Tanaka Sensei as the leader. Wonderful memories for me. Sven-Ole Thorsen and I have kept in contact for these past 40 plus years - a great guy.

 
 

Master Nakayama Masatoshi At bære Ånden og traditionen fra Funakoshi Gichins værk.

Kilde. JKA Oversat af Google translate https://www.jka.or.jp/en/about-jka/profiles/master-nakayama-masatoshi-1913-1987/

Master Nakayama Masatoshi havde kampsport i blodet. Han blev født i april 1913 i Yamaguchi Prefecture og var en efterkommer af Sanada-klanen i Nagano-regionen. Hans forfædre var meget dygtige instruktører af kenjutsu (kunsten at sværdskib). Da han kom ind på Takushoku Universitet i 1932, kom Master Nakayama straks ind i universitetets karateklub, hvor han studerede under Master Funakoshi Gichin og en af ​​mesterens sønner, Funakoshi Yoshitaka. Han besluttede at vie sit liv til karate og rejste til Kina efter endt uddannelse for yderligere studier og uddannelse. Da han vendte tilbage fra Kina i maj 1946, kom han sammen med andre Shotokan-udøvere fra sine universitetsdage for at genoplive Shotokan-karatetraditionen med Funakoshi Gichin som Supreme Master. Sammen etablerede de i 1949 Japan Karate Association. I 1955 blev et hovedkvarter dojo bygget ved Yotsuya i Tokyo. Det ansporede til bygningen af ​​JKA filial dojo overalt i Japan. Den japanske karateforenings bestræbelser på at legemliggøre og fremme ånden i karate-do blev meget anset for undervisningsministeriet (nu ministeriet for uddannelse, videnskab, sport og kultur). I 1957 tildelte ministeriet JKA eksklusiv juridisk anerkendelse i Japan som en officiel sammenslutning af medlemmer til fremme af karate-måden. I løbet af denne tid og i de næste flere år, leverede Master Nakayama umådelige bidrag til kunsten. Han udviklede sammen med sine kolleger JKA-instruktører en ny, rationel undervisningsmetode, der var skræddersyet til hver elevs niveau og mål: karate som et fysisk udviklingsværktøj, karate som en metode til selvforsvar, karate til kampe osv. Han understregede også nødvendigheden af, at hvert aspekt af træning er fysisk og kinestetisk praktisk, og han videnskabeligt analyserede, hvordan man gør dem sådan. For at sikre, at den sande essens i karate-do blev videreført korrekt, etablerede han og hans disciple et to-årigt uddannelsesprogram for specialinstruktører, som stadig er det eneste specialinstruktionssystem i karateverdenen. Og træningen slutter aldrig; JKA er og har altid været den eneste karateorganisation, hvis instruktører på fuld tid fortsætter med at mødes hver dag til fælles praksis. Gennem dette program bestræber JKA-instruktører konstant på at forfine og perfekter deres karate. Master Nakayama opfandt også karates første matchsystem. Det første nogensinde JKA All Japan Karate Championship blev afholdt på Tokyo Metropolitan Gymnasium i oktober 1957 og blev overværet af så mange deltagere og tilskuere, at spillestedet blev fyldt til kapacitet.  Hans tilpasning af kata og kumite til kampsystemet var en enorm succes; det 5. JKA All Japan Karate mesterskab i 1961 blev endda overværet af Hans Majestæt, Kronprinsen af ​​Japan (nu Hans Majestæt Kejseren af ​​Japan). Karate blev stadig mere populær i hele verden. Master Nakayama værdsatte de åndelige aspekter af karate, som hans lærer Funakoshi Gichin gav udtryk for - især dyden af ​​beskedenhed og harmoniens ånd. Han blev aldrig træt af at lære med sit eksempel mere end sine ord, at for at demonstrere disse egenskaber kræver ikke kun en dyb følelse af velstand, men også en konstant erindring om, at "der ikke er noget første angreb i karate." I faktisk praksis insisterede Master Nakayama på, at hver teknik skulle demonstrere ens kraftfulde og helhjertede personlige bedste. Han understregede også, at det er afgørende at studere karatets uadskillelige treenighed - kihon , kata og kumite - som en. Han mindede konstant alle om at huske på, at ”den måde, karate vi forfølger på, er en bare håndudkæmpet kunst, som vi praktiserer med et urokkeligt hjerte i en tilstand af tomhed; det er en måde at udvikle personligheden på. ”I sine senere år opsummerede han alle sine teknikker og filosofi i den berømte 11-binderserie med titlen "Bedste karate". Master Nakayama døde i 1987, 74 år gammel.

 
https://www.facebook.com/groups/132623566751193/?ref=nf_target&fref=nf
 
Til venlig orientering er Frank Starck-Sabroe sensei, Direktør / Chef instruktør for Shotogakusha Europa, blevet udnævnt til Hachidan (8. Dan).

Sensei Frank Starck-Sabroe. Stor respekt og STORT tillykke Osu!!! Den 14. november 1982 var du op til graduering til 4 dan og jeg var oppe til 2 dan. Her fik jeg set, følt og belært hvordan et udpræget sandt naturtalent håndterer sin kampteknik.
 

Se venligst mere information om Bura Sensei klik på ovenstående billede

Japan Karate Association Danmark  Vermlandsgade 75  2300 København S   telefon: 0045 32 57 70 40
 

 
 
I år er det 45 år siden, at Frank Starck-Sabro sensei startede til karate. Det vil Shotogakusha fejre på behørig vis senere på året ved en stor reception.I denne historiske film kan I Ibl.a. opleve Frank sensei, som optræder sammen med det danske karatelandshold . Sidst i filmen er der interview med Tanaka sensei (Det er med stor glæde og respekt at se tilbage i tiden i filmen på de personer og instruktører jeg har trænet sammen med hvor de meste af mit liv gik med at træne Shotokan Karate.)
Klik på billede for at se film.

Klik på billede for at se film

 
 
Frank Starck-Sabroe sensei making yoko tobi geri at JKA Honbu Dojo, Denmark From left: Mr. Bura sensei, Anton Andersen, Jens-Peter Jensen, Søren K. Poulsen, Chris Valles – sammen med Frank Starck-Sabroe
 
På billedet ses Masahiko Tanaka sensei sparke Frank Starck-Sabroe sensei ved en demonstration ved All Japan i Tokyo i 1980erne.
 

BURA SENSEI 8. DAN.
CHEFINSTRUKTØR JKA EUROPA
CHEFINSTRUKTØR JKA DANMARK.
Bura sensei døde 9. juli Kondolerer R.I.P Sensei og tak for alt.

 

Shihan Masahiko Tanaka

 

 

 
Denne plakat er fra 1975  med  Shihan Masahiko Tanaka.

https://www.jka.or.jp/en/about-jka/
 
 
 
 

Jeg startede med at træne JKA Shotokan i 1971 hos Bura sensei på Danasvej på Frederiksberg i København. Her havde jeg også den store ære at også modtage privat undervisning af Kobayashi Sensi og Shihan Masahiko Tanaka.
https://en.wikipedia.org/wiki/Kunio_Kobayashi
https://en.wikipedia.org/wiki/Masahiko_Tanaka_(karateka)
 

 

1975-1982 Shotokan Karate Akademi J.K.A. Vice Chief Instructor af JKA, Shihan Masahiko Tanaka,
Japan Karate Association Jeg har bestået eksamen 1 & 2. Dan graduering (sortbælte) 1 Dan. 2. marts 1975. 2 Dan. 14. november 1982.http://www.karate-akademi.dk/
Det meste af mit ungdomsliv gik med at træne Shotokan Karate som jeg havde utrolig meget glæde af .
 
 
 

Masahiko Tanaka (田中 昌 彦 Tanaka Masahiko, født 24 februar 1941) er en japansk mester i Shotokan karate. Han vandt den første af sine to IAKF verden mesterskabet Kumite titler i 1975, var en del af Japan hold til at vinde hold kumite titel i tredje IAKF VM og var to gange JKA All-Japan kumite mester.

 
Bornholm 1975 Almindingen-Travbanen træningslejer i 2 uger, med 30 grader. 
– sammen med Sensi TanakaLeon og Sensi Kubayasi
 
 

Hanshi Masahiko Tanaka Sensei fotograferet af Frank Starck-Sabroe Sensei i 1975 på Bornholm i forbindelse med den 2 ugers lange træningslejr. — sammen med Frank Starck-Sabroe. Robert Hæ Jeg husker godt billedet da jeg var med på samme træningslejr. Tak til Frank Starck-Sabroe Sensei få lån af dette her billede til min hjemmeside.

 
Podcast about restaurant Tokyo owned by T. Nakasawa, special adviser Shotogakusha.
 
 
 
 

 
 
 

 
 

 


Link til Facebook

Shotokan Karate i Danmark.
Sven-Ole Thorsen sempai havde afgørende betydning for udviklingen af Shotokan Karate i Danmark tilbage i 70’ erne, hvor han var med til at
få Tanaka Sensei til Danmark. Shotokan Karate i Danmark blev her for alvor udbredt og Danmark kom på verdenskortet. Sven-Ole Thorsen sempai blev ved den efterfølgende reception på restaurant Tokyo tildelt en 5.Dan æresgrad af Tanaka Sensei for hans store pionerarbejde med at udvikle Shotokan karate i Danmark. Der skal også lyde en særlig tak til Janos Krepsz sensei, Andor Szell sensei, Jesper Palm Lundorf sensei, John Nielsen sensei, Wisti Seerup Pedersen sensei, Stefan Sakurai san med mange flere for at deltage ved vores Keiko. Det var et rigtig glædeligt gensyn og en cementering af livslange karatevenskaber. Tanaka Sensei var stolt og taknemmelig over de mange glædelige gensyn, og alle fik flotte ord med på vejen.
 

Sven Ole Thorsen and Tanaka sensei. Sven Ole Thorsen Sensei was awarded the honorary rank of 5th dan in Shotokan Karatedo on November the 11th 2017 in Copenhagen.

 

 
Oss og pænt tak for lå af billederne
 

 
Læs  I mange år trænede Sven-Ole Thorsen vægttræning for at blive den største og stærkeste mand i verden. Karate var for tøsedrenge indtil en dag i 1974, hvor JKA Shotokan karate satte et afgørende aftryk på den måde Sven-Ole skulle leve sit liv fremover.Læs hans historie om mødet med Bura sensei og om en historisk tid i dansk karate klik på ovenstående billede  for mere information..
 
 
 
Sven-Ole Thorsen & Arnold Schwarzenegger i sporting health club
 


Arnold Schwarzenegger - 1997 A&E Biography with Jack Perkins

 
 

 

Bushido Fra Wikipedia, den frie encyklopædi. Læs mere klik på billedet

 

 
 
 
 
 
Osaka Shihon 8th Dan JKA Living Textbook of Karate. Master Osaka 8th Dan JKA explains kata heian and tekki and kihon. Mr Nagatomo 7th Dan translates explanation of proper body movement as master Osaka explains technique filmed at JKA/WF HQ in Florida.
 
 
 
 

Bund lasseboel.dk/