Topbar oz9rh.dk

Velkommen til hjemmesiden http://www.OZ9RH.DK/

Menu oz9rh.dk
 
  FORSIDE
  INFORMATION
  KONTAKT
  ADOBE FOTOGRAFI
  ANYTONE RADIO
  ARKEN OPTICS
  BILLEDER
  CHROMECAST
  FILM
  FOTOGRAFI
  FOTOPROGRAMMER
  HARDWARE
  HUMOR
  HUNDESKOVEN
  HUSK RING 1812
  ICOM IC-7000
  ICOM IC-7400
  JAGTRADIOER
  KENDO I HERNING
  KØB & SALG
  LINKS
  LYSTFISKERI & LINKS
  Fiskegrej Aliexpress
  MINE TYT & BAOFENG RADIOER
  NANOVNA TESTER
  NASSERVER 918+
  NATUR & JAGT
  RADIOLINKS
  REOLINK
  SAMSUNG GALAXY
S21 ULTRA 512GB
  SHOTOKAN KARATE
  SIDSTE NYT
  SOFTWARE
  TEAMVIWER SUPPORT
  VÅBEN & JAGTVÅBEN
  ADMIN.
SB
 
Google

01-07-2023
online !

 

Hjemmesider er stadig under udførelse og vil løbende blive opdateret.

 


 

Den 23-6-2023. Vi har i dag bestilt og underskrevet en købekontrakt hos forhandler i Ikast til en helt ny bil. En Suzuki Vitare 1,4 Hybrid Club 5-dørs Lyddis. Det var ikke lige helt den ønskede model jeg gerne helst ville have. Men det var det vi kumme få råd til i denne omgang de næste fire år. Så for vi se om vi skal have en anden bil til den tid når Lene få udbetalt sin pension. Jeg har aldrig prøvet at have en fabriksny bil så det bliver noget anderledes.  Der går formodentlig ca. 10 dage inden vi skal have bilen her i Bording hvis alt går forhåbentligt i orden.
 
Den 17-3-2023. Der blevet ryddet op i menu således at links til sider nu er alfabetisk orden.
 
Antennemast kaput i stormen
 

I dag 5-8-2022 er er der opsat Sirio Vector 4000 antenne Højde (cirka.): 8480 mm - Vægt (ca.).: 4700 gr
på gavlen af huset ind til kontoret. Der Top rør ca.7,5 meter. Fuld længe til toppen af antennen ca.15,65 meter.  En STOR tak til Søren & Fredrik og min søde kone Lene <3 for hjælpen med dette arbejde. Samt tak for handlen til Radioamatør Flemming Nilsen fra Vejle. (Y) Også lige en tak til Jesper Christensen formand for Ikas skytteforening for levering af aflangt stålwire der er anvendt til masten som barduner.

 
 
Der er nu installeret Source Security Certificates Let’s Encrypt på alle mine 8 aktive hjemmesider.
Hvad du bør vide om Let's Encrypt.
Let's Encrypt er en gratis, automatiseret og åben certifikatmyndighed (CA), der udsteder domænevaliderede sikkerhedscertifikater. Hovedmålet med projektet, som SiteGround stolt sponsorerer, er at gøre kryptering allestedsnærværende på nettet, så al web-browsing bliver mere sikker.
 

NISSEI DG-503 DIGITAL WATT/SWRMETER 1-60 MHZ OG 125-525 MHZ MAX 200 WATT 1095,00 KR

 
 

 

 

 

 

 

 

 

REOLINK GO PT 4G-LTE VILDTKAMERA INKL. SOLCELLEPANEL OG 64GB SD-KORT

Pris DKK 2.499,00

Reolink GO PT 4G-LTE INKL. Solcellepanel + 64GB SD-Kort! Reolink GO PT 4G-LTE er en videreudvikling af vores populære Reolink GO vildtkamera fra Reolink. Reolink GO 4G-LTE vildtkamera er det perfekte valg, hvis man skal overvåge et område, hvor man hverken har Wi-Fi eller strøm. Kameraet kan placeres frit, hvor man har lyst, når der blot er 3G eller 4G dækning. 100% trådløst og genopladeligt sikkerhedskamera, der forbindes via GSM netværk– 4G-LTE og 3G. Kan bruges udendørs – modstår regn og sol og kan tilkobles Reolink solcellepanel der sikre konstant opladning. Kameraet har en 105° bred synsvinkel, plus det registrerer og notificerer, hvis der sker bevægelser i området.
Forhandler https://www.hj-jagt.dk/vare/reolink-go-pt-4g-lte-vildtkamera/

 
Så kom der lige en mobilantenne en VHF/UHF 2m/70cm på bilen til brug for radioamatører på frekvensen 144-146 MHz. Samt 435-438 MHz, på min nye Ford Mondeo Stationcar Di 1,8 TDCI, med et Thule Aerodynamisk tagbøjle system der sad på bilen ved købet. Jeg havde en gammel vinklet antenne del, af aluminium der blev rettet ud ved hjælp af en gasbrænder og en stor hammer. Hullet blev boret op til 22 mm. og der blev sat en ekstra skive på for at det kunne passe sammen. Jeg fik hjælp til dette projekt at en rigtig god <3 ven som jeg sætter umådelig stor pris på. Hans opfindsomhed og håndtering at værktøj og evner har mange før overraske mig (Y). Jeg er dyb taknemmelig for den gode hjælp . Nu mangler jeg bare at få trukket et kraftigt strømkabel fra akkumulator og ind i bilen så jeg kan få tilsluttet min Anytone AT-D578UV-Pro radio.  For en gangs skyld nænnede jeg ikke at bore hul i taget af bilen når der var en anden løsning.
 
 


Klik på billede for stor grafik

 

 

Anytone AT-D578UV-PLUS

 

Anytone AT-D578UV-PLUS skal være min næste radio og er bestilt nu hos Brian bmradio.dk.

 
Bemærk. Kan kodes så den er klar til brug ved levering.
Koster ikke ekstra.

Anytone AT-D578UV-PLUS er en ægte Duald-båndradio til digitale DMR-radiosystemer, der er kompatible med MOTOTRBO Tier 1 og 2. Traditionel FM understøttes selvsagt lige så godt. I modsætning til mange andre DMR-radioer tilbyder AT-D578UV reelle VFO-operationer, hvilket gør det meget mere egnet til amatørradio. Her kan du justere frekvens og andre parametre, som du bruger fra traditionelle radioer, i stedet for bare at bruge forprogrammerede minder. Selvfølgelig er AT-D578UVoffers også mine minder, meget: 4000 til at være præcise. Men du er ikke begrænset til disse hukommelseskanaler. En anden forskel til andre DMR-radioer er muligheden for at ændre de fleste (desværre ikke alle) parametre for transceiveren. Dette er nyttigt, fordi du ikke behøver at tilslutte en computer til hver minuts ændring i indstillingerne. Ikke desto mindre, for at få adgang til og ændre virkelig alle indstillinger, har du stadig brug for CPS programmeringssoftwaren og en pc.

AT-D58UV er ikke kun en "D878UV håndholdt radio med mere effekt" i en mobil udgave. Udover de velkendte funktioner som APRS i FM (tx wise) og digital roaming og den nye Bluetooth-option, giver AT-D578UV-Plus nu mulighed for at modtage en DMR og en Analog kanal samtidig - en ægte dual bander. Selvfølgelig kan du også modtage to analoge kanaler samtidigt. For nem indstilling af hver af de to bånd har den egen volumenkontrol, som er tildelt en VFO hver.

Sendeffekten kan indstilles i fire niveauer, maks. Effekten er 50 Watt på 2m VHF og 45 W på 70cm UHF.

Det yderligere featuresæt af D578UV er meget omfattende. Op til 4000 forskellige kanaler kan gemmes (digital og analog, blandet funktion også mulig); 10000 talegrupper kan konfigureres, og hukommelsen indeholder op til 200.000 digitale kontakter. Den komplette verdensomspændende DMR-brugerdatabase kan således gemmes i enheden. I analog tilstand understøttes funktioner som DTMF, CTCSS og DCS såvel som kodning med totonede og 5-tone signaler. Repeater opkald med 1750 Hz er også tilgængelig. I alt 10 knapper på radio og mikrofon kan de individuelt tildelte funktioner, så brugerne kan indstille deres egne personlige præferencer. Lysstyrken på 1.77 "farvedisplayet og de baggrundsbelyste taster på enheden og mikrofonen kan justeres i flere trin. Dette garanterer optimal læsbarhed, selv i sollys og blændfri drift, mens du kører i mørket.

AT-D578UVs roamingfunktion er uafhængig af enhedens position. Ved roaming kontrollerer systemet, om en repeater kan nås fra en foruddefineret liste, og indstiller den automatisk, hvis det er nødvendigt. Udløseren til roaming kan være en manuel start eller de oplysninger, som den indstillede repeater ikke er (ikke længere) nås. Roamingkanalerne kan opdeles i zoner, der ligner de konventionelle kanaler, som f.eks. Svarer til geografiske områder.

En anden funktion at fremhæve er muligheden for
at lagre flere DMR-id'er. Så det ville være tænkeligt at bruge enheden både i et professionelt firma radiomiljø og senere med et andet id i amatørradio. Eller flere familiemedlemmer deler en enhed. Anytone AT-D578UV er udstyret med en GPS-modtager, positionsdataene kan transmitteres via radio (DMR-APRS og FM-APRS). Enheden har også en stik til en ekstern GPS-antenne. AT-D578UV er en TWINband enhed til 2m (VHF) og 70cm (UHF). På begge bånd kan du arbejde enten analogt i FM eller digital i DMR. En WFM-modtager til FM-radiobåndet er også tilgængelig. Antennetilslutningen er en PL-stikkontakt. Programmeringskablet (USB / Micro-USB) er inkluderet i leveringsomfanget; Den nyeste programmeringssoftware og firmware er tilgængelig gratis på www.anytone.de eller på producentens hjemmeside.

    
Funktioner af Anytone AT-D578UV-Plus
1,77 tommer farve LC display
Nummer tastatur på mikrofon, 10 frit konfigurerbare nøgler
TWINband 2m / 70cm (V / U, V / V, U / U)
Hvis kanalbredde kan vælges 12,5 / 25 kHz (analog) eller fast 12,5 kHz (DMR)
Digital: DMR (Tier I / II) og analog FM
WFM modtager 87,5 - 108 MHz
Op til fem DMR-id'er kan programmeres
4000 minder, 10000 Talegrupper, 200000 digitale kontakter
250 zoner (hukommelsesbanker) programmerbare
Visning af ID (kaldesignal), sted og land for QSO-partner
To timeslots er tilgængelige, alle farvekoder er tilgængelige
Overføringsstyrke 5, 10, 25, 45 (UHF) / 50 (VHF) Watt
Automatisk valg af mode Analog / Digital
Tone burst 1750 Hz
Tone squelch: CTCSS, DCS
Tonesignal: DTMF, 2 tone, 5 tone
GPS-modtager
Ny samtidig modtagelse analog / digital eller analog / analog
Nye Mange APRS parametre kan indstilles på radio, uden computer
Optagelse og afspilning af modtaget signal (kun DMR)
Ny roaming (valg af tilgængelig repeater fra en forprogrammeret liste)
VOX funktion
Ny Bluetooth-grænseflade
Individuelle volumenkontroller pr. VFO
Inkluderet i forsendelse AT-D578UV-Plus
Anytone AT-D578UV
Bluetooth modul indbygget
Ekstern Bluetooth PTT-tast
Håndholdt mikrofon med nummertastatur og op / ned-taster Mobil monteringsbeslag og sort hardware
Bemærk. Teksten er Google oversat.!!
 

 
 
 
 

 
 
Denne video beskriver kalibrering af NanoVNA ved hjælp af det kalibreringssæt, som medfølger. Kalibreringen består af 3 grundlæggende trin: Open, Short, Load samt yderligere 2 trin, hvis der skal måles mellem CH0 og CH1.  Til sidst kontrollerer vi, at kalibreringen er udført korrekt.
 
 
Jeg har købt denne her Original NanoVNA Vector Network Analyzer 50KHz - 900MHz Digital skærm Berøringsskærm Kortbølges MF HF VHF UHF Antenna Analyzer Standing Wave Funktioner
 
 
 
 
 

Den 4-11-2019 Jeg har lige fået besked på at min gode kærlige radio ven igennem flere år Tage Ficher på 84 år OZ1FT er fundet afgået ved døden i sit hus i Simmelkær. Det er dæleme meget trist. Der har været mange gode samtaler med Tage Ficher på radioen 2 meter 145.350 Mhz. Du vil blive flyttelig savnet af Lene og jeg som var meget glade for dine besøg her i Bording. Æret være hans minde. R.I.P. https://www.facebook.com/tage.fischer.9
 
 

Den 30-7-2019 fik jeg anskaffet mig et stk. X700HNA dualband base / repeater antenne. Tak til Jesper Møller for handlen.

 

Den 25-8-2019 fik jeg sat min X700HNA dualband base / repeater antenne op på en 8 meter mast i haven

 
I forbindelse med min nye/brugte X700HNA dualband base / repeater antenne har forsøgt mig med at gøre antenne minder vindfølsom. Hertil er der brugt 2 af kone´s PVC-skærebrænder 2 meter rundstok og fletline der kan holde til 4 KG. Antenne er lige monteret for test på en parasolfod på ca.1,5 meter mast.
 
 
 
 

Så fik jeg lige leget lidt min nye brugte antenne i haven. Den er lige sat lidt interimistisk op ad et træ ved campingvognen på en 6 meter mast. Jeg overvejer at hæve masten med yderlig 5 meter. Antenne Diamond X300A 2m / 70cm Dualband Base / Repeater Antenne med 27 meter ECOFLEX 15.
https://www.diamondantenna.net/x300a.html
http://www.wimo.de/download/ecoflex15.pdf

 
 
 
 
 

r man har haft gode læremesteren så som radioamatører Claus Jørgensen OZ9UB og Jørgen F. Christiansen OZ7JC, så kommer man langt. Det er sjov nok når det er noget der har ens interesse, så bliver information væsentligt for ens virke og arbejdsløst. Jeg er lidt stolt af mig selv de er nu lykkes mig ved egen hjælp at opdatere min 3 nye radioerne en TYT MD-380 og TYT MD-9600 med software og indstilling utility menu. På samme måde er det gået med den sidse ud af 8 stk. BAOFENG-UV-9R IP67 Vandtæt Dual Band 136-174 / 400-520MHz Ham Radio 8W 10KM Range.
Fireårs læretid hjælper lidt på sagen ha ha.
 
 


Se venligst links

http://www.va3xpr.net/tyt-md-380-dmr-portable-radio-review/
http://dk.dmrplus.dk:8877/ipsc/
http://md380.tools/
http://hamrepeater.dk/md-380/
Den 16-1-2019
Den kære Tage OZ1FT har være så venlig at forære mig en DMR TYT MD-UV380 VHF / UHF.
Pæn tak for det. Jeg er normalt nu ORV på Herning LK CH1
 
 
Link til forhandler klik her
http://www.baofengradio.com/enProShowcn.asp?ID=253
 

Efter at have købet en seriøs antenne omskifter til seks antenner af Hr. Frank Back SørensenOZ2O.For ca. et år tid siden. Har jeg nu endelig få mig til at få den tilslutte mine antenner. Pæn tak til Frank for handlen.
21-8-2018

 
 
 
 
 
 
 

Den 19-6-2018 En kæmpestor tak til Hans og Verner to radioamatører med A-licens fra Bornholm for et helt unikt stykke arbejde i flere timer. De har fået min antennerotor og mine antenner på pumpemasten til at virker. Jeg har fået opsat en ny / brugt 6 elementet 6 meter antenne på min pumpemast. Alle antenner peger nu i samme kompasretning. Verner var jeg noget bekymret for da han skulle montere en 6 meter antennen. Vi havde sat to stiger sammen op af pumpemasten. Hans står på taget og anvender alle sine kræfter for at modvirke det pres der er på masten og jeg stå og holder stigen. Deres besøg har haft en meget positiv virkning og nye tiltag. Da jeg har fået taget mig sammen til lidt oprydning i huset påbegyndt maling i køkken og almuerum, rengøring af campingvogn m.m. Stigen blev bundet til masten så den ikke kunne skride ud. Men jeg er rigtig glad for at det var mig der skulle klatre op af stige. Verner var let til bens og med en kun 80 KG kropsvægt var det nok også den bedste løsning    Ved antenne skift på 6 meter antennen som Tom Ekelund har være så særdeles venlig at forære mig. Finder Hans ud af mit kabel er fyldt med vand og der er et tab på 3 dB i det kabel. Det vil sige at jeg realt ikke havde nogen glæde at den nye /brugte 6 elementet 6 meter antenne for det var det jeg kunne forvente ca. i opgradering. Gode rå var nu dyre og jeg stå klør mig i håret og tænker på at jeg ingen mulighed var, for at kunne nå at købe et ny kabel imedens Hans og Verner var i Bording. Pludselig siger Hans at han mener at han har et kabel ude i bilen med to stik monteret og vi kan vi da lige se lægende på. Vi få rullet kablet ud og til alle overraskelse og min stor glæde er kablet på ca. 27 meter og da Hans så siger til mig at det må jeg da gere få gratis så er helt klar ikke øje tørt at glæde. For fanden Hans du er en sand ven igennem 50 år og tak for det.

 
Jeg har i dag den 8-3-2021 desværre fået den triste meddelelse af min meget nære gode ven fra jeg var 15 år gammel Hans Gert Jacobsen er stille sovet ind i dag. R.I.P.  Kondolerer til familie og venner.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

OZ7SAC lokale afdeling af Experimenterende Danske Radioamatører. Masteopsætning af 22 meter høj mast. Tirsdag den 17. oktober kl. 13:00 kom kranen for at rejse masten. Jens Vestergaard har været anhugningsekspert og frigøre kranen, når masten er rejst.
Tak for det Jens – du har dermed fået klubbens højeste stilling.  Efter var der hyggelig samvær og kaffe. Fotograf Robert Hæ  OZ9RH ©
www.rhfoto.dk

 
 
Jeg har forlænget den bagerste 6 meter mast i baghaven med et aluminiumsrør på ca. 5 meter til min W8010 Long Wire Dipole Antenna tråd antenne. Det var ved at gå galt for mig da jeg skulle rejse masten da jeg ikke lige havde muskelkraft til at få den helt på plads. Heldig vis fik jeg hjælpe af min gode ven Fredrik fra Bording der lige kunne give en hånd med. En stor tak til Fredrik. http://www.diamondantenna.net/w8010.html
 
Den. 14-7-2017 Der arbejdes fortiden med opsætning at to stk. VHF i pumpemasten som OZ1FT har være så venlig at forære mig.
 

Da min min  Inverter omformer 12/220Volt 800 Watt dræner mit bilbatteri når den er slukket er det nødvendigt at lave en afbryder. Tak til  Per. & Carlo Jensen for gode råd i den forbindelse.

 
 
Download nogle af de allerbedste fotoprogrammer. Opdateret den 25-03-2017
 
 
 
Det bliver rigtig dejlig at få lidt ny lyd til stuen med en
Marantz AV Sorrond resiver SR5010. En rigtig stor tak til OZ2GG.
 
 
Brugermanual UK. Marantz AV Sorrond resiver SR5010
Rear panel
 
 
 
 

Jeg er nu i gang med at restaurer mine 4 stk. gamle højttaler Marantz Imperial 7 som jeg købte i 1975 til  kr.3000,- Pr. stk.
Marantz Imperial 7 er en dynamisk højttaler. 
Den blev fremstillet fra 1974 til 1976. Ægte valnød finer finish. 12 "3-vejs porteret, bas reflex. .These højttaler er i fremragende conditon  SPECIFIKATIONER: 
12" High Compliance Woofer 3 1/2 "Cone Mellemtone 1 3/4" Phenol-Ring Cone Tweeter Tre-position Mid Level Selector Switch 
på bagsiden panel  Tre-position højt plan omskifter på bagsiden Impedans: 8 ohm Frekvensområde: 35 Hz - 20.000 Hz Forstærker Power: 
Optimal 30 watt Kontinuerlig RMS Maksimum 100 watt Integrated Program Materiale (Power anbefalinger baseret på volumen aldrig blive sat over punktet af hørbar forvrængning). Følsomhed: 96 dB ved 1 watt, @ 0,5 meter Dimensioner: 25 1/2 "H * 14 1/4" W * 11 1/2 "D 
Vægt: 20,46 kg / 45 lbs

 
Så er der 2 ud af fire færdig. Der indkøbt ny højttalerstof samt en mellemtonehøjttaler købt hos http://www.netsound.dk/da/
Hvor der har en rigtig god kundeservice. Højttalerkabinetterne har fået lindeolie i mahognioverfalden. Det er sku lidt rart at noget man tidligere har være så glad kan få sin renæssance.
 
 
 
 

Så lykkes det endeligt at få min nye 8” Eyoyo skærm til at virke sammen med min IC-7000. Jeg havde købe et ny kabel hvor stikket ikke dannet den rigtige forbindelse. Efter have fået rigtig god hjælp af Claus OZ9UB og lånt et af hans kabler kom der liv i skærmen med det rigtige signal fra radioen. Da jeg kom hjem efter besøg hos Claus fandt jeg i mine gemmer flere typer kabler der kunne anvendes til formålet. Jeg ende op med et kabel med et Jackstik i den ene ende med en spole på og et gul stik i den anden ende og det virker som det skal. Pæn tak til Claus Jørgensen OZ9UB for hjælpen.

 
Pris på Eyoyo 8" tommer TFT LCD HD-skærm farveskærm klik på denne her tekst for pris 1
Ebay Pris på Eyoyo 8" tommer TFT LCD HD-skærm farveskærm klik på denne her tekst for pris 2
 

Jeg har i dag fået monteret en række stelforbindelser imellem min IC-7400 - IC-7000 og min nye LDG AT-100Pro 100W Automatisk Antenne Tuner til mit jordspyd ude i haven.
I dag har jeg også fået hængt min nye MTFT (EFW-20) Tråd antenne. Fra 3.5 til 50Mhz
Med 9:1 Magnetic Balun. Multibånd antenne(80m,60m,40m,30m,20m,17m,15m,12m,11m,10m,6m) op i de høje træer ude i haven. Det var ikke lige nemt at forsøge at nå de højeste grene med en lang snor og et tungt blylod for enden. Jeg har ikke kunnet blive klog på, ifølge manualen, om Balun er vandtæt eller ej.
Et sted står den er vandtæt og et andet sted står der Balun No. 11370 er ikke vandtæt og skal være beskyttet af nogle spand eller noget andet, hvis de anvendes udenfor.??
For at være på den sikre side ;) har jeg taget en madkasse og monteret den Magnetic Balun i den.
Samtidig har kommet lidt silikonelim i madkassen for at tætne den og for at kunne holde sammen på madkassen. Om det jeg har gjort er fornuftigt ved jeg ikke helt? Men et eller andet må jeg have gjort rigtigt? eller også er det højden som antennen nu blevet hævet til 10-12 meter over jorden før test. Det jeg oplever var at min gamle antenne (W8010 Long Wire dipolantenne og min
IC-7400 var bedre til at lytte på end den nye antenne MTFT (EFW-20) Tråd
antenne. Nu er det lige omvendt her til aften. Når jeg eks. lytter på 37.46.00 på min IC-7400 er signalet ca. 6 S grader. Men på den nye antenne med min IC-7000 er signalet nu på ca. 9 S grader. Beklager venligst kvaliteten af et af mine mobilfoto billeder, det var bælgmørk ude i haven. Men man kan da lige skimte min nye MTFT (EFW-20) Tråd antenne.  For øvrigt lige en STOR tak til Keld OZ1BEE for anbefaling af 100Pro 100W Automatisk Antenne Tuner.

 
 
 
 
 
 
 
Beklager venligst kvaliteten af et af mine mobilfoto billeder, det var bælgmørk ude i haven.
IC7000BKT Icom IC-7000 CAT Control

IC7000BKT Icom IC-7000 CAT Control
På hjemmesiden maniaradio.it har jeg fundet med lidt hjælp fra Karlo OZ2CGJ til linket noget spændende software.
Der kan styre min nye IC-7000 fra min Workstation og editere min 5 memory banker. Indtil personlig registrering af programmet er gennemfør, køre programmet kun som demo så jeg må have lidt tålmodighed. Programmet koster ca. 150,- I aftes fandt jeg ud at hvorledes at jeg kunne resætte
hukommelsen til fabriksindstilling, så nu er der en bar mås at trutte i, med hensyn til at rediger nye frekvenser på radioen. Er der utrolig mange indstillinger og funktioner op IC-7000 og en stor manual så der noget at gå i gang med.      
http://www.maniaradio.it/en/ic7000bkt.html
Manual
http://www.maniaradio.it/dati/IC7000BKT.pdf
Download
http://www.maniaradio.it/en/ic7000bkten_download.html

 
 
 
 
 
Opgradering af køling til ICOM IC-7000. Jeg fandt lige tilfældigt en blæser mere i mine gemmer, hvilke fil mig til at forbedre det
 system jeg havde før med kun en blæser. Når jeg sætter en tændt cigaret 5 cm. fra radioen bliver cigaretten helt rødglødende i sidsen.
 
Den 18-11-2016 har jeg køb en IC-7000 med separationskit 

Læs QST Anmeldelse af IC-7000 her!

Efter en lidt hård tur frem og tilbage til Næstved 18-11-2016 og et desværre forgæves besøg på hjemvejen kom jeg hjem med min mine nye / bruge radio en IC-7000 som jeg glæder mig til at tage i anvendelse.
Icom IC-7000 repræsenterer den næste generation i alt-mode HF / VHF / UHF mobile transceivere.
DSP på IF-niveau er hjørnestenen i denne imponerende nye multi-Bander. Faktisk 7000 anvender to DSP chips at arbejde sin magi. Forestil dig at have 41 båndbredder tilgængelige - standard ! Du kan endda vælge skarpe eller bløde filter form. Og variabel twin PBT giver dig mulighed for enten at indsnævre IF passband, eller flytte hele passband at eliminere QRM. Alle knapper er intuitiv at bruge.  Ja, der er enorm magt "under kølerhjelmen", men radioen er også ned-højre smukke. Den 2,5 tommer (diagonalt) TFT-farveskærm præsenterer tal og visere i lyse, koncentrerede farver for nem anerkendelse. Du kan vælge mellem tre baggrundsfarver og to typografier. Ikke alene denne skærm giver radio status, men det understøtter også en to-mode band rækkevidde. I Center-modus rækkevidden er centreret på den modtagende frekvens. I Fixede tilstand omfanget fejer et fast interval
(PRODUCT REVIEW)  http://icomamerica.com/en/products/amateur/hf/7000/IC7000_QSTReview.pdf

 
http://icomamerica.com/en/products/amateur/hf/7000/default.aspx
 
http://www.universal-radio.com/catalog/hamhf/0700.html
 
https://youtu.be/BYREdCNAGX8
 

 

Jeg har set lidt på denne skærm til anvendelse for min IC-7000 samt min kamera Canon EOS 7D.
ATian 8 tommer TFT LCD Color Video Monitor Screen VGA BNC AV HDMI indgang med fjernbetjening til pc CCTV Home Security (Støtte som computer skærm) Pris ca. Kr. 483,86  Let at installere, Praktisk stik.  8 tommer høj opløsning (1024x768) TFT LCD-skærm, billedet er klart og udsøgt, farverige · Støtte BNC indgang til professionel Security-system, som kan reducere signal interferens til opnået en bedste signal tilstand; Support 15-bens VGA-indgang, forbinde med PC (800 * 600/1024 * 768); Indbygget høj kvalitet højttalere  Billede kan bladre op og ned, til adapter defferent installation.3 års garanti. Jeg glæder mig til at få den leveret i
 starten af Februar
 

Jeg har set lidt på denne her antenne MTFT (EFW-20) Tråd antenne.
Fra 3.5 til 50Mhz. Som et muligt fremtidig køb.

 

Basse har fødselsdag i dag den 9-6-2016 og bliver et år

 
23-5-2016

Så fik jeg vendt min Balun rigtigt så min Antenne "Fritzel" FB-23 (Beam 2 ELT'er 14/21/28 MHz) så den virker nu. Det kan vist ikke være meget bedre. En stor tak til Jan Anderschou OZ3QY for god support.

 

Efter at have være en held del frustreret over at min antenne Diamond CR 8900A der har en fold-Over funktion. Gentagende gange hang og slaskede efter bilen hver gang jeg kørte over et vejbump. Har jeg nu fundet en simpel løsning på problemet. Ved hjælp af en gammel tuschpen som jeg to indmaden ud af og skar til i længden. Den passede præcis ned over antennen således at den ikke kan kække sammen utide.Hvis jeg skal have bilen i garage er dette stykke plastik lige til at løfte op således at antenne stadig kan foldes sammen. Lige en stor tak til OZ7JI Hr. Jim Andersen som var så venligt at være behjælpelig med indstilling af mine til antenner på bilen.

 
En mega STOR tak til Frederik Glerup . Uden din fremragende gode hjælp var det ikke lykkes mig at få monteret antennen på rotor masten. Dit samarbejde og væremåde i dag har nået nye højder .
 
26-4-2016 Klargøring og test af Fritzel FB-23  Beam 2 élts 14/21/28 MHz
En STOR tak til OZ7SAC Jan Anderschou for købet og hjælpen til denne Fritzel antenne.
 
Jeg har forsøgt at lave mig en ny 4 meter dipol antenne der ikke er helt tilpasset i nu.
 
En stor tak til Allan Betzer Nielsen for den nye mastholder til min pumpemast
 
Se under download med med opdatering af driver samt frekvenser

Den 11-1-2015 fik jeg hentet min nye radio en Wouxun KG-UV950PL - Quad Bånd Mobile Radio 4/6/2/70. hos Brian BM-RADIO.DK. Brian giver en top service da han havde programmeret radioen med frekvenser. Pænt tak for det!  Det er nu lykkes mig at få software til at lave en backup af frekvenser.

 
 

Den første test med rotormasten. Samtidig vil jeg gere rette en mega STOR tak for hjælpen med dette projekt til nedenstående radioamatører. Claus Jørgensen OZ9UB. Jan Anderschou OZ3QY. Hans Jacobsen OZ2GG. Hans Asbo OZ2AEU. Jim Andersen OZ7JI. Keld Sørensen OZ1BEE. Og ikke mindst Knud Bonde Pilgaard. Uden hjælpen og rådgivningen fra disse personer var det ikke lykkedes mig med dette projekt.

 
Se film klik på ovenstående billede
 
 
 
I dag den 22-9-2015 er der monteret et ny mast beslag til pumpemasten og antennerotor på gavlen af Carporten. Pumpemasten vil blive montere med et fire meter lang toprør til diverse antenner. Samtidig har jeg køb et 18 meter lang gummikabel til styre box. Det vinklede beslag skal senere  udskiftes med en kraftigere model.  En stor tak til min alt overskyggende ven Knud for hans fantastiske hjælp til min antenne projekt.
 
 
 

Icom lanceringen IC-7851 Flagship HF / 50MHz Amatør Radio Transceiver .
Radio producent, Icom har en stærk arv bygge de mest avancerede Amatør radiotransceivere.
Årtiers teknisk ekspertise og ingeniørmæssig erfaring har bragt toppen af ​​rækken modeller fra IC-781 til IC-7800. Icom nu er glade for at lancere den nyeste generation af høje ende HF transceiver kaldet IC-7851! (ICOM IC-7851 - ALLE DETALJER)

 
 
IC-7200 youtube
 
23-7-2015
 
 

YAESU 600 rotor Den 23-7-2015 fik jeg købt lidt ny og brugt grej til min YAESU 600 rotor. Klik på billedet ovenstående med link til forhandler
https://www.schmidt-alba.de/eshop/

Jeg glæder mig til at få gjort projektet færdig.
 
 
EDR - tid til en ny start......
Se venligst mere information klik på ovenstående billede
 

7-7-2015.  Jeg har købt to nye antenner til brug for min Campingvogn Daimond V2000A Tri-band Base Antenna Bands: 6m/2m/70cm Frequency (MHz): 52-54/144-148/440-450 K 41 SILVER WAVE Base antenne til 27mhz

 
Se flere billeder klik på ovenstående billede.
Dagens ferie billede taget med min Samsung mobil telefon fra Helnæs Campingplads . Jeg har fået monteret to antenner på en mast i ca. 6 meter højde. Der er formentlig ca.30-40 campingvogne alle monteret med antenner da det er er en sommer lejer for EDR Radio amatører 
 

Den 13-5-2015 fik jeg sat min nye HB9CV Antenne midlertidig på gavlmasten. Planen er at antenne sener skal monteret på en ny mast med en antennerotor.  Igen en rigtig STOR tak til OZ9UB Claus Jørgensen med hjælp med at samle antennen til tros for manualen bestem ikke var til meget hjælp.

 

11-5-2015 fik jeg nyt snoretræk på gavlmasten samtidig med at jeg fik monteret beslag og stålwire på masten.  Jeg er nu mere sikker på at stormen Bodil og stormen Egon m.m. ikke lige blæser min antenne master ned. På den bagerste mast monteret i flagstangsholder er der også beslag og stålwire på masten.

4-5-2015. Har jeg købt en EPS antenne  6 meter 50 MHz
 2 elements HB9CV gain 4,2 dBd, F/B 20 dB boomlengte 0,8 meter.
Tak til OZ9UB Claus Jørgensen for hjælpen og vejledning ved købet.
 
 
 
THANDAR THURLBY TF200 10-200MHZ FREQUENCY-METER
Så kom der lidt mere udstyr til samlingen. Pænt tak for handlen til OZ7JI Jim Andersen
 
Den. 1-5-2015 Jeg har lige fået installeret Virtual Ham Radio

Virtual Ham Radio
HamSphere 4.0 er den ultimative virtuelle Ham Radio Transceiver. Byg din egen Transceiver ved hjælp af en træk-og-slip-system. Over 100 plug-ins og antenner til rådighed. HamSphere 4,0 kommunikerer over en sand simuleret ionosfæren baseret på virkelige Sun Spot Numbers (SSN).

 

I dag blev så min nye 2 meter radio en TYT TH-9000 60 Watt VHF radio / 2 Meter Amatør Ham Radio 65 Watt monteret i bilen. En stor tak til Frederik Glerup for hjælp med montering. Det er dejligt med en frisk ung mand med det gå på mod der skal til, når det driller med et få trukket et kabel fra radioen ud til akkumulatoren.

 
Den 16-4-2015 Så kom der lidt til udstyrslisten til brug for bilen.
Pænt STOR tak til Keld OZ1BEE for handlen.
 
Klik på billedet for hente manualen til radioen.

TYT TH-9000 60 Watt VHF radio / 2 Meter Amatør Ham Radio

65 Watt Heavy Duty Two Way VHF Mobile Transceiver with ctcss/dcs ( PL & DPL ).
200 AlphaNumeric Channels, Full Keypad Microphone. NEW Cool-Blue Display Backlight (not shown). Includes mounting bracket & fused power Cable.
Great for Amateur 2M Band 144-148Mhz , full 136-174Mhz VHF. 2.5Kz Steps
Features 3 Selectable Power levels, DTMF,Keypad lock, Scan modes & more!
Requires Optional Suitable VHF Antenna, & hookup to 12-14Vdc ( 12-14A)
Product Description TYT TH9000 2M VHF amateur transceiver. ctcss/dcs/scan/dtmf.
200 AlphaNumeric Channels, Built In Emergency Alarm. 2.5Khz Steps selectable, Wide / narrow band.
Five P1-P5 Front Function keys are user prgrammable/function customizable. Includes Keypad mic, power cord & bracket. 136-174 Mhz.
 
TYT TH-9000 VHF - 2m mobile
 
 
TYT TH-9000 50Watt 400-490MHZ radio Review
 
TYT TH-9000 STUN mode, and ANI Response
 

02-04-2015 Jeg har lige købt mig en ny ICOM SM-30 mikrofon håber at jeg bliver glad for den. Og det lader det til efter at jeg har haft den nu et døgn hvor jeg få gode rapporter. Pænt tak for handlen til OZ5EHA Hr. Erling Andersen

Icom SM-30 er en kompakt, let ensrettede elektretkondenser mikrofon. Den er udstyret med en valgbar lav cut funktion. Gåsen-hals stil desktop mic har en mikrofon output niveau, der kan justeres via en trimmer på bunden af mikrofonen. Basen har en PTT og Lock PTT switch, og der er en rød "PTT lock" lampe. Egenskaberne af SM-30 er blevet optimeret til SSB og FM talekommunikation. Det har en 8 pin stik . Output impedans er 600 ohm. Fungerer fra 8VDC som er afledt af Icom radio. Den mic kabel er 39 inches (1 m) lang. 12,3 ounce (350 g). Denne kvalitet desk mikrofon er designet til basestation drift med udvalgte Icom transceivere såsom den nye IC-7410 . (Ikke til brug med andre mærker). SM-30 kan også anvendes med udvalgte Icom transceivere såsom IC-706MKIIG og IC-7000 , der har en modulær MIC-stikket. I disse tilfælde vil du desuden brug for OPC-589 8 pin til modulære mic adapter kabel. Denne nye SM-30 er en gås-hals stil desktop mikrofon, der er udstyret med en 8-polet metal stik, PTT / TOT lock afbrydere og low-cut filter. Det har også en justerbar mikrofon udgangsniveau og stemmen egenskaber er blevet specielt designet til SSB og FM. Denne nye desktop mikrofon til sit sortiment af Amatør Radio HF basestation radioer, herunder IC-718, IC-7200, IC-7400, IC-7600, IC-7700, IC-7800 og den kommende IC-9100. IC-OPC589 kræves til brug med radioer med modulære stik [IC-703, IC-706series, IC-7000, IC-7100]

 

Den 22-3-2015 bestod jeg den lille del af eksamen til amatørlicens, det der hedder D prøven på Aarhus universitet. Men fint nu er jeg i gang og så kan jeg næste gang gå op til B prøven når jeg få læst op til denne prøve. Jeg vil denne her lejlighed her gerne rette en tak til Hans Jacobsen OZ2GG og Hans Asbo Nielsen OZ2AEU samt Knud Bonde Pilgaard som har være mig lidt behjælpelig med lektier til prøven.

 
Den 27-3-2015 fik jeg mit nye kaldesignal OZ9RH.
 

Lodret antenne HF + 50 MHz Diamond CP-6R

  • Fremragende lodret for amatør bånd på 3,5 / 7/14/21/28 / 50MHz, med radiale indlæst kit medfølger
  • Maksimal effekt 200W (SSB)
  • Impedans 50 Ohm
  • VSWR bedre end 1,5
  • Højde 4,6
  • Max radial 1.8m
  • DC stråleelement direkte til jord for at beskytte udstyr fra overspænding og lynnedslag
  • Max vindhastighed 40m / sek
  • Accepter poler Ø 30 til 62 mm
  • MJ-stik.

Jeg overvejer lidt om jeg købe ovenstående antenne ?

 
 

EXIT

 

Bund lasseboel.dk/