Topbar oz9rh.dk

Velkommen til hjemmesiden http://www.OZ9RH.DK/

Menu oz9rh.dk
 
  FORSIDE
  INFORMATION
  KONTAKT
  ADOBE FOTOGRAFI
  ANYTONE RADIO
  ARKEN OPTICS
  BILLEDER
  CHROMECAST
  FILM
  FOTOGRAFI
  FOTOPROGRAMMER
  HARDWARE
  HUMOR
  HUNDESKOVEN
  HUSK RING 1812
  ICOM IC-7000
  ICOM IC-7400
  JAGTRADIOER
  KENDO I HERNING
  KØB & SALG
  LINKS
  LYSTFISKERI & LINKS
  Fiskegrej Aliexpress
  MINE TYT & BAOFENG RADIOER
  NANOVNA TESTER
  NASSERVER 918+
  NATUR & JAGT
  RADIOLINKS
  REOLINK
  SAMSUNG GALAXY
S21 ULTRA 512GB
  SHOTOKAN KARATE
  SIDSTE NYT
  SOFTWARE
  TEAMVIWER SUPPORT
  VÅBEN & JAGTVÅBEN
  ADMIN.
SB
 
Google

15-12-2023
online !

Hjemmesider er stadig under udførelse og vil løbende blive opdateret.

 
Da jeg får en del henvendelser i min netværk fra jægere og lystfiskere m.m., har jeg oprettet denne her side på min radio hjemmeside for at det kan være nemt at vælge en rigtig god løsning fra kinaradio.dk Jeg har selv købt 4 stk. GT-3 TP Mark III som jeg er ganske tilfreds med.
 Hos kinaradio.dk har jeg fået en rigtig god service og kan derved give min varmeste anbefaling.
 


Bemærk venligst at alle former for salg og yderlig information sker ved at kontakte Kinaradio.dk sælger Jørgen F. Christensen. Bestilling  af alle vare sker sker på på hjemmeside Kinaradio.dk.
 


Da jeg gennem de seneste måneder haft flere henvendelser fra jægere som har spurgt ind til min anbefaling af jagtradioer har jeg keret ovenstående tekst som jeg venligst håber på at nogen kan have gavn af.

 
 

Klik på ovenstående grafik med link til produkt og forhandler samt pris.

 

Klik på ovenstående grafik med link til produkt og forhandler samt pris.

 

Kontakt Sælger Jørgen F. Christensen OZ7JC
og få de Kanaler til jagtbrug for Danmark Sverige, Norge lagt i inden levering så den er klar til brug.  Baofeng/Pofung GT-3 TP funger også som en almindelig FM radio DR P3 92.900 m.m.

Er du jæger, lystfisker, campist eller kommende radioamatør har Kinaradio.dk et rigtig godt tilbud her med en samlet Baofeng GT-3TP mk III pakke køb den sammen med Sainsonic INF-661 fleksibel dualband antenne. Pofung GT-3 TP mark III VHF/UVF Tri-Power radio Baofeng/Pofungs med op til 8 Watt sendeeffekt. I øvrigt i samme gode, kendte kvalitet som lillebror GT-3 mark II. Yderligere information. OBS! Baofeng/Pofung har valgt at levere denne nye radio i samme indpakning/box som bruges til forgængeren GT-3 mk II. Boxen er dog forsynet med en mærkat med teksten (GT-3TP Tri-Power). Andre kendetegn på en ægte GT-3TP Mark III er skiltet på forsiden af radioen: GT-3TP (se billedet nedenfor). Der findes ikke en Mark II model af denne GT-3TP Tri-Power version.

Perfekt til friluftliv, fiskeri, maritime kanaler, PMR radio og meget andet - udover selvfølgelig generel amatørradio. Radioen kan kodes til at sende/modtage på alle frekvenser, som er indenfor 136-174 MHz og 400-520 MHz.
PAKKEN INDEHOLDER:

Baofeng/Pofung 2015 GT-3 TP Mark III VHF/UHF Tri-Power to-vejs håndradio 
7.4 V 1800 mAh Li-ion batteri Lang batterilevetid - holder over tre dage Antenne 136-174/400-519.995 Mhz
Kvalitetsantenne i blødt materiale som kan tåle at blive bøjet Earphone Mic/Headset
Så du kan bruge radioen uden at betjene den med hænderne Bælteklips, Håndledsrem
em ekstra garanti mod at tabe radioen. GT-3 User Manual på engelsk/tyek/fransk. Bordlader (100V ~ 240V)
Original Baofeng/Pofung kvalitet Bil-lader Så du kan bruge bordladeren i bilen.
Manual medfølger også på dansk findes i begrænset version (Kom godt i gang)

Kanaler til jagtbrug

Der er seks VHF jagtkanaler i Sverige på 155 MHz (155.400MHz, 155.425 MHz, 155.450 MHz, 155.475 MHz, 155.500 MHz, 155.525 MHz) (Maks. 5 W). I Danmark må disse ikke bruges uden tilladelse da de er reserverede til hhv. landmobile VHF/UHF anlæg respektive maritime mobilradioer. Kanal eller frekvens? Kanal er for brugeren en lidt enklere måde at skifte og huske frekvenser. Kig i din manual for at finde ud af hvilke kanaler du har og hvilke frekvenser der svarer til dem. Kanal 1 - 155.425 MHz. Kanal 2 - 155.475 MHz. Kanal 3 - 155.500 MHz. Kanal 4 - 155.525 MHz. 69 MHz skulle kunne kombinere 31 MHz gode egenskaber i kuperet terræn og uden så mange forstyrrelser, med 155 MHz rækkevidde over fladt terræn. Nyere svenske jagtradioer fås i dag også med den almene kanal 156,000 MHz. Ideel antennelængde Som det fremgår af tabellen nedenunder ville det bedste valg være en kastantenne til 31 MHz jagtradioen og en blød knap halvmeter lang "skovantenne" til 155'ern. Da jagtradioer som oftest leveres med en kort antenne skal man selv købe den optimale antenne til radioen. Frekvens 31 MHz 69 MHz 155 MHz Bølgelængde 9,7 meter 4,3 meter 1,9 meter 1/4 af bølgelængden 2,4 meter 1,075 meter 0,475 meter

PMR 446

PMR 446 (Private Mobile Radio) er et system med håndbårne radioer til både privat og erhvervsmæssigt brug. Frekvenserne kan anvendes uden specielt tilladelse, når der benyttes udstyr, der opfylder gældende betingelser.

Analog PMR 446
Følgende 8 kanaler er vedtaget til brug for analogt PMR 446 i Europa. Da en del scannere ikke er i stand til at operere med 6.25 kHz steps, er der også angivet nærmeste frekvens for hhv. 5 kHz og 12.5 kHz steps. Hvis scanneren kun kan steppe 12.5 kHz kommer man 6.25 kHz ved siden af og det kan give problemer med modtagelsen.
Frekvenser efter aftale
Jeg kan koder radioen med amatør-frekvenser, amatør-repeatere mv., derudover jagt-frekvenser, maritime frekvenser samt PMR frekvenser. Amatørradio fylder ca. 20 kanalpladser, jagt kun en enkelt officiel dansk, maritime er der ca. 53, og PMR er der 8. Radioen har plads til 128 kanaler, så der er stadig overskud til din egen evt. kodning.

I øvrigt har jeg gennem de seneste måneder haft flere henvendelser fra jægere som har spurgt ind til en radio som fx GT-3 modellen til jagt.
Rent teknisk kan radioen sagtens kan bruges - men fordi den er teknisk avanceret og kræver lidt kendskab til radioteknik bør man nok sætte sig grundig ind i manualen. Dog kan jeg godt forsvare at anbefale GT-3 modellen til jagtbrug også, fordi man kan jo låse tastaturet så man ikke uforvarende kommer til at ændre det. Man kan i øvrigt også programmere radioen til altid at være låst – indtil brugeren manuelt låser den op.
 
Følgende 8 kanaler er vedtaget til brug for analogt PMR 446 i Europa. Da en del scannere ikke er i stand til at operere med 6.25 kHz steps, er der også angivet nærmeste frekvens for hhv. 5 kHz og 12.5 kHz steps. Hvis scanneren kun kan steppe 12.5 kHz kommer man 6.25 kHz ved siden af og det kan give problemer med modtagelsen.
 
 

 

 
 

 


CHIRP Programming Software - OSX, Linux, Windows

 

 

 
 
 

Tytera TC-3000A Hunting jagtradio

Hvis ikke man lige har brug for så mange kanaler er Tytera TC-3000A Hunting jagtradio en god robust løsning, da alt er programmeret ind ved levering fra forhandler. Derved kommer, at man ikke lige skal bruge tid på stille på en masse funktioner.  TYT TC-3000A er den første Single Band VHF Håndholdt marked med hele 10 watt sendeeffekt.  Denne radio er også udstyret med en kraftigt 3600mAh Li-ion batteri, som giver en standby tid på op til 260 timer.  Radioen har et ekstremt robust ydre, og er meget nem at bruge, og også støv og stænktæt ifølge IP55 standard. Radioen har en utrolig god modulation. Alt dette sikrer, at radioen er ideel til jagt og professionel brug. 
Kort sagt, TYT TC3000A er en ekstremt kraftfuld analog radio, der egner sig perfekt til jagt. Leveres komplet med standard antenne og ekstra lang skovantenne. Radioen er programmeret gratis ved levering. Du kan programmere din radio selv som ønsket ved køb af et USB programmeringskabel.

Klik på ovenstående grafik med link til produkt og forhandler samt pris.

Klik på ovenstående grafik med link til produkt og forhandler samt pris.

 

 

 

Klik på billedet med link til forhandler


Klik for stort billede

 
 
 

Baofeng BF-F8HP Portable HAM Radio Overview - The Urban Prepper

 

Generelt om maritim VHF-kommunikation

Opkald fra kyststationer til skibe eller mellem to skibe vil foregå på kanal 16, mens et skib normalt vil kalde op til en kyststation på én af dennes VHF-arbejdskanaler og kun hvis der ikke opnås forbindelse, forsøges opkald på kanal 16. Efter 1/1 2015 ekspederes der ikke længere telefonsamtaler via Lyngby Radio, der er overtaget af Forsvaret.
Der findes flere udtryk, som anvendes internationalt i forbindelse med bestemte typer meldinger inden for skibsfarten.
Nødmeldinger indledes med MAYDAY, og hvis det nødstedte skib eller det skib, der leder redningsarbejdet, forstyrres af anden radiokommunikation, kan disse kræve tavshed med ordene SEELONCE (fransk "silence") MAYDAY. Andre stationer end de to ovennævnte vil tilsvarende kræve tavshed med SEELONCE DISTRESS. Når redningsaktionen er afsluttet, sender den ledende station i redningsarbejdet en besked om dette, som afsluttes med ordene SEELONCE FEENEE (fransk "fini"). Hvis arbejdet kun i noget omfang kan genoptages på kanalen, afsluttes i stedet med PRUDONCE. Hvis det skønnes nødvendigt, kan en anden station gentage et nødstedt skibs MAYDAY, hvilket vil blive indledt med MAYDAY RELAY.

Ilmeldinger indledes med ordene PAN PAN og er hastende meddelelser vedrørende fx mand over bord, alvorlig sygdom eller hvis skibet har fået rorskade, maskinstop eller lignende, hvor hurtig hjælp er påkrævet, men der ikke er tale om overhængende fare. I tilfælde af alvorlig sygdom om bord eller tilskadekomne, vil skibet bede om lægeråd (Radiomedical) hos kyststationen.

Navigationsmeldinger (vedrørende vrag, is, cykloner, miner eller andet til fare for skibsfarten) indledes med SEKYRITE (fransk "sécurité") og udsendes af kyststationerne, men skibe har også mulighed for at advare andre skibe på denne måde. 
Ilmeldinger indledes med ordene PAN PAN og er hastende meddelelser vedrørende fx mand over bord, alvorlig sygdom eller hvis skibet har fået rorskade, maskinstop eller lignende, hvor hurtig hjælp er påkrævet, men der ikke er tale om overhængende fare. I tilfælde af alvorlig sygdom om bord eller tilskadekomne, vil skibet bede om lægeråd (Radiomedical) hos kyststationen.

Navigationsmeldinger (vedrørende vrag, is, cykloner, miner eller andet til fare for skibsfarten) indledes med SEKYRITE (fransk "sécurité") og udsendes af kyststationerne, men skibe har også mulighed for at advare andre skibe på denne måde. 

Hos Søfartsstyrelsen (tidligere Farvandsvæsenet) og på DR's tekst-tv side 428 kan man finde "Efterretninger for Søfarende", der yderligere kan kaste lys over de ting, der tales om. Diverse københavnske havnekort kan ses her. Se også svensk og engelsk hjemmeside om anvendelse af maritim VHF

 
 
 

VHF Kanaloversigt

 

Kanal

Kyststation

Skib

S/D

Anvendelse

1L

   -

155.500 

S

Lystfartøjer

2L

   -

155.525

S

Lystfartøjer

3L

   -

155.650

S

Lystfartøjer (kun Norge og Finland)

1F

   -

155.625

S

Fiskefartøjer

2F

   -

155.775

S

Fiskefartøjer

3F

   -

155.825

S

Fiskefartøjer (også fritidsbåde)

60

160.625

156.025

D

Farvands- og havnetjeneste/kysttelefoni

1

160.650

156.050

D

Farvands- og havnetjeneste/kysttelefoni

61

160.675

156.075

D

Farvands- og havnetjeneste/kysttelefoni

2

160.700

156.100

D

Farvands- og havnetjeneste/kysttelefoni

62

160.725

156.125

D

Farvands- og havnetjeneste/kysttelefoni

3

160.750

156.150

D

Farvands- og havnetjeneste/kysttelefoni

63

160.775

156.175

D

Farvands- og havnetjeneste/kysttelefoni

4

160.800

156.200

D

Farvands- og havnetjeneste/kysttelefoni

64

160.825

156.225

D

Farvands- og havnetjeneste/kysttelefoni

5

160.850

156.250

D

Farvands- og havnetjeneste/kysttelefoni

65

160.875

156.275

D

Farvands- og havnetjeneste/kysttelefoni

6

   -

156.300

S

Skib til skib

66

160.925

156.325

D

Farvands- og havnetjeneste/kysttelefoni

7

160.950

156.350

D

Farvands- og havnetjeneste/kysttelefoni

67

156.375

  

S

Farvands- og havnetjeneste/skib til skib

8

   -

156.400

S

Skib til skib

68

156.425

  

S

Farvands- og havnetjeneste

9

156.450

  

S

Farvands- og havnetjeneste/skib til skib

69

156.475

  

S

Farvands- og havnetjeneste/skib til skib

10

156.500

  

S

Farvands- og havnetjeneste/skib til skib

70

156.525

  

S

Opkalds- og nødkanal for DSC (Digital SelCall)

11

156.550

  

S

Farvands- og havnetjeneste

71

156.575

  

S

Farvands- og havnetjeneste

12

156.600

  

S

Farvands- og havnetjeneste

72

   -

156.625

S

Skib til skib

13

156.650

  

S

Farvands- og havnetjeneste/skib til skib

73

156.675

  

S

Farvands- og havnetjeneste/skib til skib

14

156.700

  

S

Farvands- og havnetjeneste

74

156.725

  

S

Farvands- og havnetjeneste

15

156.750

  

S

Havnetjeneste/skib til skib/kommunikation om bord

75

   -

156.775

S

Navigationsrelateret kommunikation

16

156.800

  

S

Opkalds- og nødkanal

76

   -

156.825

S

Navigationsrelateret kommunikation

17

156.850

  

S

Havnetjeneste/skib til skib/kommunikation om bord

77

   -

156.875

S

Skib til skib

18

161.500

156.900

D

Farvands- og havnetjeneste/kysttelefoni

78

161.525

156.925

D

Farvands- og havnetjeneste/kysttelefoni

19

161.550

156.950

D

Farvands- og havnetjeneste/kysttelefoni

79

161.575

156.975

D

Farvands- og havnetjeneste

20

161.600

157.000

D

Farvands- og havnetjeneste/kysttelefoni

80

161.625

157.025

D

Farvands- og havnetjeneste

21

161.650

157.050

D

Farvands- og havnetjeneste/kysttelefoni

81

161.675

157.075

D

Farvands- og havnetjeneste/kysttelefoni

22

161.700

157.100

D

Farvands- og havnetjeneste/kysttelefoni

82

161.725

157.125

D

Farvands- og havnetjeneste/kysttelefoni

23

161.750

157.150

D

Farvands- og havnetjeneste/kysttelefoni

83

161.775

157.175

D

Farvands- og havnetjeneste/kysttelefoni

24

161.800

157.200

D

Farvands- og havnetjeneste/kysttelefoni

84

161.825

157.225

D

Farvands- og havnetjeneste/kysttelefoni

25

161.850

157.250

D

Farvands- og havnetjeneste/kysttelefoni

85

161.875

157.275

D

Farvands- og havnetjeneste/kysttelefoni

26

161.900

157.300

D

Farvands- og havnetjeneste/kysttelefoni

86

161.925

157.325

D

Farvands- og havnetjeneste/kysttelefoni

27

161.950

157.350

D

Farvands- og havnetjeneste/kysttelefoni

87

157.375

157.375

S

Farvands- og havnetjeneste

28

162.000

157.400

D

Farvands- og havnetjeneste/kysttelefoni

88

157.425

  

S

Farvands- og havnetjeneste

90

162.125

157.525

D

Supplybåde/slæbebåde (ikke i Danmark)

AIS 1

   -

161.975

-

Automatic Identification System (AIS)

AIS 2

   -

162.025

-

Automatic Identification System (AIS)

 

Exit

Bund lasseboel.dk/